Tegnap este (egy nap késéssel) végre megjött a várva várt értesítés e-mailben, mely tartalmazza, hogy az Országgyűlési Elnöke által kiírt ,,Könyvtár, ami összeköt" (a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése) című pályázat kapcsán a Bírálóbizottság meghozta számomra a pozitív döntését :)

Program időtartam: 2013. szeptember 7. (szombat) – október 6. (vasárnap)
Program helyszín: Budapest, Kossuth Lajos Tér, Országház (Parlament) - Országgyűlési Könyvtár

Program célja:
A program célja a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása. A résztvevőknek az Országgyűlési Könyvtárban eltöltött egy hónap során lehetőségük nyílik a könyvtár állományának, szolgáltatásainak, működésének megismerésére; saját szakmai tevékenységük bemutatására; kapcsolatépítésre; közös szakmai együttműködési projektek kidolgozására, illetve azokban való részvételre, az Országgyűlés munkájába való betekintésre.

A programra az alábbi országokból lehetett pályázni: Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

Az ösztöndíjat elnyert fiatal könyvtárosok feladata:

  • az Országgyűlés működésének, a különböző parlamenti szervezetek munkájának megismerése;
  • az Országgyűlési Könyvtár feladatainak megismerése;
  • a magyarországi könyvtári rendszer megismerése;
  • írásos beszámoló készítése az egy hónapos munkáról.

Hasznos oldalak:

Parlament
Országgyűlési Könyvtár
Könyvtári Intézet

 

Szerző: Szüts Etele  2013.07.17. 08:28 Szólj hozzá!

Címkék: budapest pályázat könyvtár

A bejegyzés trackback címe:

https://eteleinthehouse.blog.hu/api/trackback/id/tr695409174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása